Haga Golf gebruikt IoT-technologie van Orange voor baanonderhoud

Het Noorse Haga Golf gaat in samenwerking met Orange Business Services het golfbaanonderhoud slimmer maken. De Internet of Things (IoT)-oplossing van Orange Business Services houdt de vochtigheidsgraad bij, de temperatuur en het zuurstofgehalte. Dit maakt het onderhoud minder arbeidsintensief en zorgt gedurende het hele seizoen voor optimale baancondities.

Het wisselvallige weer maakt het voor golfclubs in Noord-Europa moeilijk om de banen in topconditie te houden. Het onderhouden van de greens vergt aandacht voor verschillende aspecten gedurende het seizoen. In de zomer ligt de nadruk op het meten van bodemvocht, temperatuur en geleidbaarheid respectievelijk om de irrigatie goed te regelen, verbranding van het gras te voorkomen en de mate van kunstmest te reguleren. In de winter is het vooral belangrijk om op de hoogte te zijn van het zuurstofniveau.

Om de transformatie in gang te zetten en het baanonderhoud efficiënter te maken, kiest Haga voor Orange IoT Connect Anywhere. De oplossing biedt een schaalbare, veilige, end-to-end connectiviteit tussen sensoren op de baan en het datamanagementplatform. Live Objects, het IoT- en analyseplatform van Orange Business Services, zet deze ruwe data vervolgens om in bruikbare inzichten. Dit helpt greenkeepers van Haga Golf om de veranderende weersomstandigheden op de voet te volgen en te begrijpen. Zo kunnen zij de golfbanen zo goed mogelijk onderhouden.

“Greenkeeping is cruciaal om de kwaliteit van onze golfbaan te waarborgen. We zien dan ook grote voordelen in deze op maat gemaakte IoT-sensoroplossing. Het stelt onze medewerkers in staat om efficiënter te werken en onze leden kunnen vaker van de baan gebruikmaken”, zegt Erik Solberg, general manager bij Haga Golf.

“Haga Golf is een goed voorbeeld van een organisatie die met slimme technologie tijdrovende taken oplost. Zij hebben de basis gelegd voor andere golfbanen en organisaties met vergelijkbare uitdagingen. Denk hierbij aan openbare parken. Met IoT-oplossingen kunnen zij efficiënter en goedkoper te werk gaan”, vertelt Fabrice de Windt, senior vicepresident Europa bij Orange Business Services.