Zweeds bedrijf komt met IoT-oplossing voor diabetespatiënten

Het Zweedse medisch bedrijf Brighter introduceert een Internet of Things (IoT)-oplossing voor diabetespatiënten. De dienst wordt voor het eerst uitgerold in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) waar zo’n 480.000 patiënten er profijt van kunnen hebben.

De oplossing wordt Actiste genoemd. Het gaat om een klein apparaatje dat bloed kan onderzoeken en waar nodig een insuline-injectie kan geven. Patiënten krijgen voor een vaste maandelijkse vergoeding de beschikking over het apparaat waardoor een betere behandeling mogelijk is dan tot nog toe. Van de 1,2 miljoen diabetespatiënten in VAE zijn ongeveer 480.000 mensen afhankelijk van insuline-injecties.

Door gebruik te maken van Ericsson’s IoT Accelerator krijgen VAE-patiënten ook buiten de landsgrenzen de beschikking over connectiviteit om data te uploaden naar de cloud. Ericsson heeft contracten met 35 telecomproviders wereldwijd waardoor er bereik is in meer dan 100 landen. Dankzij de Ericsson-dienst kunnen bedrijven IoT-diensten internationaal uitrollen tegen relatief lage kosten.