Omron kondigt compacte alles-in-een IoT-controller aan

Technologieleverancier Omron komt met een kleine alles-in-een controller voor Internet of Things (IoT)-toepassingen. De programmeerbare micro-PLC is ontworpen voor compacte toepassingen. 

De nieuwe controller maakt onderdeel uit van de CP2E-serie. De controller integreert I/O-poorten, communicatie en asbesturing. Het apparaatje kan gebruikt worden voor onder meer machinebesturing en IoT-connectiviteit.

Volgens Omron biedt de nieuwe CP2E-serie een kosteneffectieve manier om IoT aan kleine machines toe te voegen. Het verzamelt gegevens over de machineprestaties en deelt de benodigde informatie met het hostnetwerk. De vooraf gedefinieerde programmagegevens, in de vorm van een functieblok, verminderen de benodigde ontwikkeling van programma’s en verbeteren de kwaliteit door middel van standaardisatie.

Hierdoor wordt het relatief eenvoudig om machines in te stellen die complexe besturingen uitvoeren, waardoor er minder tijd nodig is voor programmeren, testen, debuggen en onderhoud. Bovendien zorgt het uitgebreide bedrijfstemperatuurbereik voor een betrouwbaar gebruik in machines voor niet-productie-industrieën waar de vraag naar het gebruik van controllers toeneemt.

De CP2E is volledig achterwaarts compatibel met de huidige Omron-oplossingen, zoals de CP1-serie.