Vodafone en Signify werken gezamenlijk aan internet via led-verlichting

Vodafone Duitsland en Signify bundelen hun krachten om 5G en Lifi samen te laten werken. Internet via led-licht (Lifi) kan een aanvulling zijn op het mobiele datanetwerk. De samenwerking werd onlangs tijdens de IEEE 5G-top in Dresden aangekondigd.

Door de samenwerking hopen de twee bedrijven snellere mobiele breedbandconnectiviteit te kunnen aanbieden. Vodafone Duitsland en Signify (voorheen Philips Lightning) gaan gezamenlijk applicaties ontwikkelen die veilige en betrouwbare draadloze tweerichtingscommunicatie leveren met hogere snelheden dan traditionele draadloze technologieën zoals Wifi en Bluetooth.

Door de combinatie van 5G en Lifi wordt niet alleen een snelle breedbandverbinding mogelijk, maar de technologie garandeert ook een zeer lage latency. Onder de naam Trulify heeft Signify onlangs een Lifi-systeem geïntroduceerd dat lichtgolven gebruikt in plaats van radiosignalen voor draadloze gegevensoverdracht. De technologie kan in Philips-armaturen worden geïnstalleerd. Er is een breedbandverbinding mogelijk tot 250 Mbps.

Beide bedrijven verwachten onder meer in de industrie en in Internet of Things (IoT)-toepassingen mogelijkheden. Lifi zorgt voor snelle draadloze communicatie in gebieden waar radiofrequenties slecht presteren of waar draadloze communicatie vanwege veiligheidsvoorschriften niet is toegestaan. Ook in voertuig-tot-voertuig-toepassingen kan Lifi van nut zijn.