Amazon ontwikkelt eigen IoT-netwerktechnologie

Amazon ontwikkelt eigen netwerktechnologie voor Internet of Things (IoT)-apparaten. Dat maakte de internetgigant bekend tijdens zijn jaarlijkse hardware-event in Seattle. Het netwerk, met de naam Sidewalk, vormt een alternatief voor Bluetooth, wifi en 5G. 

Het IoT-netwerk gaat gebruik maken van de 900Mhz-band. Deze band heeft een relatief groot bereik waardoor er weinig apparaten nodig zijn om dekking te krijgen in een gebied. Recent deed Amazon een test in Los Angeles met 700 apparaten waarmee een belangrijk deel van de stad gebruik kon maken van de technologie.

Het eerste apparaat dat de nieuwe technologie zal gebruiken is een hondentracker, de Ring Fetch. De tracker waarschuwt als het dier buiten een vooraf bepaald gebied komt.  Volgend jaar komt dit apparaat op de markt.

Sidewalk gaat concurreren met bestaande IoT-technologieën waaronder Bluetooth, wifi, 5G en NB-IoT. Amazon zal de specificaties publiceren waardoor ook andere fabrikanten de technologie kunnen inbouwen. Of Sidewalk buiten de Verenigde Staten gebruikt gaat worden is niet duidelijk. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij Amazon voor meer informatie.