Honeywell introduceert IoT-platform Forge Cybersecurity

Honeywell heeft het Internet of Things (IoT)-platform Forge Cybersecurity aangekondigd. Het zal onderdeel uitmaken van het bredere Forge-platform dat wordt gebruikt in gebouwen, vliegtuigen, industriële bedrijven en infrastructuur. 

Het nieuwe Forge Cybersecurity-platform kan processen analyseren waardoor beheerders  infrastructuur en apparaten kunnen monitoren en beveiligen. Met het platform kan data veilig worden uitgewisseld waarbij het zorgt voor endpoint- en netwerk-beveiliging.

Het nieuwe platform komt in drie versies. De Enterprise Core-versie is voor bedrijven die meerdere locaties moeten beveiligen en omvat secure remote access en file transfer-mogelijkheden. De Enterprise Premium-versie voegt daar asset management aan toe. Tot slot is er het Site-aanbod voor organisaties die slechts een locatie willen monitoren.

Honeywell Forge Cybersecurity wordt ook aangeboden als managed service voor bedrijven die niet de middelen of kennis hebben om het platform zelf te onderhouden.

Forge werd in juni gelanceerd als Industrial IoT (IIoT)-platform en richt zich vooral op luchtvaartmaatschappijen en industriële bedrijven. Vorige maand breidde Honeywell de software verder uit met mogelijkheden gericht op gebouwenbeheer.