Schiphol kiest MarkLogic voor nieuwe operationele vluchtdatabase

Luchthaven Schiphol gaat het dataplatform van MarkLogic gebruiken voor de database van vluchtinformatiesystemen. Informatie over vertrekkende en aankomende vliegtuigen, parkeerplekken, logistieke en grondbewegingen komen samen in het platform.

Via het platform kan informatie realtime worden gedeeld met alle betrokken partijen. Ook reizigers kunnen er via de website, app en informatieschermen in de terminal van Schiphol gebruik van maken.

De stap om met MarkLogic in zee te gaan past bij het streven van Schiphol om digitaal voorop te lopen. Er wordt gebruik gemaakt van diverse cloudtechnologieën waardoor systemen altijd beschikbaar zijn en zonder downtime aangepast kunnen worden. Bij de keuze voor MarkLogic is ook sterk gelet op de veiligheid.

Schiphol verwacht met de overstap op het nieuwe platform de complexiteit van systemen te verkleinen. Bovendien biedt het Schiphol meer flexibiliteit, bijvoorbeeld als de luchthaven wil veranderen naar een nieuwe architectuur.

Een eis van Schiphol was dat de database moest kunnen draaien op het Red Hat OpenShift Container Platform. MarkLogic en Red Hat hebben samengewerkt om aan de wensen van Schiphol te voldoen. Schiphol is met 327 rechtstreekse bestemmingen en vorig jaar 71 miljoen passagiers een van de belangrijkste luchthavens van Europa. Er werken circa 67.000 mensen.