Nieuwe PoE-surveillance switches speciaal voor bewakingstoepassingen

Zyxel Communications introduceert nieuwe PoE-switches speciaal voor bewakingstoepassingen. De GS1300- en GS1350-series beschikken over een groot aantal poorten en hoog stroomvermogen. 

Met de nieuwe PoE-switches speelt Zyxel in op de snel groeiende markt voor Internet of Things-beveiligingscamera’s. Bij de camera’s speelt Power over Ethernet (PoE) een belangrijke rol. Bestaande switches zijn te generiek om aan de eisen van moderne bewakingscamera’s te voldoen.

IP-camera’s en andere beveiligingsapparatuur moeten vaak op afgelegen installaties worden geïnstalleerd. Standaard PoE-switches hebben slechts een transmissieafstand van hooguit 100 meter. Met een uitgebreide bereikmodus van maar liefst 250 meter transmissieafstand, bieden de twee nieuwe switch-series een oplossing voor dit probleem en een overvloed aan toepassingsmogelijkheden.

Zowel de GS1300– als de GS1350-serie hebben een voorpaneel waardoor de apparatuur eenvoudig en snel te managen is. Het PoE LED-lampje geeft aan wanneer het stroomverbruik van de switch zijn maximale capaciteit nadert, zodat gebruikers de juiste netwerkaanpassingen kunnen doen om te voorkomen dat er onvoldoende vermogen is. De GS1350 managed-serie heeft een hersteltoets waarmee gebruikers snel fouten kunnen oplossen door terug te keren naar een eerdere configuratie.

De GS1350-serie bestaat uit vier verschillende switches en heeft ingebouwde functies die zijn ontworpen om te voldoen aan de meest kritieke beheer- en onderhoudsbehoeften van beveiligingstoepassingen.
– Auto Camera Recovery – onmiddellijk nadat een IP-camerafout is gedetecteerd, zal de switch automatisch herstarten en proberen de verbinding met de camera te herstellen.
– Continue PoE – hiermee kunnen de switches non-stop stroom leveren aan IP-camera’s, zelfs tijdens onderhoud voor firmware- of configuratie-updates. Door de camera’s operationeel te houden, wordt de downtime aanzienlijk verminderd.

Aangezien switchstabiliteit belangrijk is voor bewakingsnetwerken en de bedrading van buitencamera’s vaak gevoelig is voor blikseminslag, heeft de GS1350-serie een gepatenteerd ontwerp met eenverbeterde overspanningsbeveiliging.