Vodafone en Geotab introduceren nieuw beheersysteem voor wagenparken

In Frankfurt vindt op dit moment de IAA plaats, een van de grootste autobeurzen van Europa. In samenwerking met Vodafone toont gps-specialist Geotab er een systeem dat moet zorgen voor efficiëntere en veiligere wagenparken. 

Het telematicaplatform van Geotab is samengevoegd met de netwerk- en data-analyse van Vodafone. Daardoor is er een nieuw platform voor wagenparkbeheerders ontstaan met de naam Vodafone Business Fleet Analytics. Beheerders van wagenparken kunnen zo alle voertuigen in de gaten houden. Ze zijn precies op de hoogte van locaties, maar ook van rusttijden en eventuele storingen.

Het systeem biedt bovendien mogelijkheden om vracht- en bestelwagens uit te lenen aan andere bedrijven. Daardoor kan de beschikbare capaciteit efficiënter worden gebruikt. Wagenparkbeheerders kunnen eenvoudig individuele voertuigen verhuren en de informatie delen met andere bedrijven. Op het centrale platform kunnen operators altijd precies zien hoe, waar, wanneer en door wie een voertuig wordt gebruikt.

Het nieuwe telematica- en analyseplatform ‘Vodafone Business Fleet Analytics’ is in eerste instantie beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.