Mobileye wil wegen veiliger maken met IoT van Orange Business Services

Intel-dochter Mobileye, specialist in voertuigtechnologie, gaat gebruik maken van de IoT-diensten van Orange Business Services voor haar nieuwste product Mobileye 8 Connect. De technologie moet wegen veiliger maken en overheden helpen bij het monitoren van infrastructuur. 

Mobileye ontwikkelt technologie voor zelfrijdende auto’s  Voor de 8 Connect-oplossing gebruikt het bedrijf een cameralens die in bijna elk bestaand voertuig ingebouwd kan worden. De informatie wordt gebruikt om botsingen te voorkomen. Dit doet de camera op basis van het gedrag van de bestuurder, omgevingsgegevens en geavanceerde real-time waarschuwingsgegevens, zoals het herkennen van voetgangers bij weinig licht.

Ook kan Mobile 8 Connect bijdragen aan het maken van accurate kaarten, het identificeren van statische infrastructuur, zoals putdeksels, telefoon- en lantaarnpalen, vrije parkeerplaatsen, verkeersopstoppingen en kuilen. De ingebouwde camera verzamelt gegevens voor zelfrijdende auto’s, maar levert ook informatie voor steden en bedrijven die zich bezighouden met het onderhoud en het in kaart brengen van bestaande infrastructuur.

Mobileye gaat de IoT-connectiviteitsoplossing van Orange Business Services gebruiken in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Orange heeft meer dan vijfhonderd roamingovereenkomsten met lokale providers waardoor er een naadloze connectiviteit is binnen en tussen landen.

De verzamelde gegevens zijn ofwel anoniem of geanonimiseerd, waardoor problemen met privacy of AVG-eisen voorkomen worden. Orange Business Services biedt verder een enkel en gecentraliseerd SIM-managementplatform voor een rapporteer- en klantenservice.

Het Spaanse Ministerie van Transport is van plan de technologie te gebruiken om de verkeersveiligheid te verbeteren en zich voor te bereiden op autonome voertuigen. Het Duitse Düsseldorf heeft Mobileye 8 Connect gebruikt om de bestaande infrastructuur van de stad en zijn geschiktheid voor autonome en verbonden auto’s te evalueren.