Netatmo komt met slim videoalarmsysteem

De Franse leverancier van smarthomeproducten Netatmo komt met een slim videoalarmsysteem. Het gaat om een binnencamera, sirene en deur- en raamsensoren. 

Het systeem wordt voor het eerst getoond op de IFA, de elektronicabeurs die op dit moment in Berlijn wordt gehouden. Met het alarmsysteem speelt Netatmo in op de vraag naar beveiliging van woonhuizen.

Het bedrijf haalt cijfers uit 2017 aan toen er 65.000 woninginbraken werden gemeld in Nederland. Inbraken gebeuren vaak via de achterdeur (36 procent van de gevallen), via een raam op de benedenverdieping (23 procent) of via de voordeur (21 procent). Toch heeft slechts 13 procent van de huishoudens een alarmsysteem ter beveiliging van de woning geïnstalleerd.

netatmo videoalarmsysteem

Het gebruik van ‘slimme’ binnencamera’s, sirenes en deur- en raamsensoren moeten het dieven een stuk moeilijker maken. Nog voordat een inbreker binnen is, ontvangt de woningeigenaar een alarm op zijn smartphone. Dit gebeurt als de sensoren detecteren dat iemand een deur of raam forceert. Dankzij gezichtsherkenning maakt de binnencamera onderscheid tussen bekende en onbekende gezichten. Als er een onbekend gezicht wordt gesignaleerd klinkt een oorverdovend geluid van 110 dB.

Bijzonder is de optie om met behulp van vooraf opgenomen geluiden de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Het systeem wordt geleverd met een brede selectie geluiden zoals geblaf en muziek. De opnames, alle functies en updates van het slimme alarmsysteem zijn toegankelijk zonder abonnement. Video’s worden lokaal opgeslagen op micro SD-kaart. Het is ook mogelijk om ze automatisch te verzenden naar Dropbox of een FTP-server.