Nedap start online leeromgeving over RFID tegen diefstal

Diefstal blijft een groot probleem in de retailsector. Winkels verliezen wereldwijd jaarlijks miljarden euro’s door winkeldieven. Nedap ziet in RFID de oplossing en komt met een online leeromgeving waarin wordt uitgelegd hoe deze technologie kan helpen tegen derving van inkomsten. 

De leeromgeving helpt retailers bij het ontwikkelen van essentiële vaardigheden, testen van kennis en aantonen van hun expertise op het gebied van dervingspreventie op basis van RFID-technologie. Dit stelt hen in staat de kracht van RFID toe te passen in hun anti-diefstalstrategie. Er zijn gratis cursussen, studiegidsen en vaardigheidstoetsen.

Managing Director Rob Schuurman van Nedap Retail: “Derving veroorzaakt door winkeldiefstal en detectiefouten hebben een significante impact op de bottom line van retailers, met een bedrag dat jaarlijks wereldwijd oploopt tot wel tot wel 100 miljard euro. Het is een universele bedreiging, ongeacht waar de retail-activiteiten plaatsvinden. RFID is tegenwoordig dé technologie die ervoor zorgt dat retailers diefstal tegen kunnen gaan.”

Elektronische artikelbeveiliging (EAS) op basis van RFID geven retailers realtime inzicht in wanneer en hoe items zoek raken. Hierdoor kunnen winkels onder meer onderscheid maken tussen werkelijke derving en andere oorzaken van afwijkingen in inventarisniveaus. Ook kan er een betere identificatie plaatsvinden waar spullen kwijtraken, zowel in de winkel als in de rest van de keten. Verder is het mogelijk om direct op alarmen te reageren met behulp van een alarmnotificatie-app.