LG voegt Google-spraakherkenning toe aan smarthome-app

LG introduceert een nieuwe app voor smarthome met daarin de spraaktechnologie van Google Assistent. De app gaat ThinQ heten en is de opvolger van SmartThinQ. Tijdens IFA wordt de app getoond aan het publiek. 

De app is geschikt om LG-apparaten te bedienen, mits ze voorzien zijn van ThinQ-technologie. ThinQ ondersteunt vooralsnog alleen Engelse spraakcommando’s. Onder meer wasmachines, drogers, koelkasten, ovens, vaatwassers, stofzuigers, airconditioners en luchtreinigers kun je ermee bedienen.

De app geeft realtime statusupdates, informatie over functies en suggesties voor onderhoud. LG geeft als voorbeeld de vraag ‘Wat betekent het gele lampje op de koelkast?’ Ook kun je bijvoorbeeld vanuit de auto vragen hoe lang de wasmachine nog bezig is of de airco aanzetten. LG toont de mogelijkheiden tijdens IFA in Berlijn van 6 tot 11 september.