Dataiku brengt AI-platform naar studenten via Teradata University Network

AI- en machine learning specialist Dataiku gaat samenwerken met het Teradata University Network (TUN). Het bedrijf stelt AI-tools waaronder het Dataiku-platform gratis beschikbaar aan studenten. 

De samenwerking met het TUN past in de missie van Dataiku om de dataprofessional van de toekomst op te leiden. Dataiku heeft ook een Academic Program dat studenten helpt om met data science maatschappelijke problemen op te lossen. Studenten van Georgia Tech en ESCP Europe zetten onlangs nog succesvol het platform van Dataiku in bij de Smart India Hackathon.

Het partnership met het TUN vergroot het bereik van de AI-oplossingen van Dataiku. TUN heeft meer dan 4.000 geregistreerde faculteitsleden van meer dan 2.500 universiteiten in 117 landen met tienduizenden geregistreerde studenten.

“We zijn trots om op deze manier ons commitment te versterken voor het verder ontwikkelen van AI-talent”, laat CEO Florian Douetteau van Dataiku weten. “Met zowel ons academische programma als het partnership met het TUN willen we studenten voorbereiden zodat zij in de toekomst met data science en machine learning concrete problemen kunnen oplossen.”

“De samenwerking van het TUN met Dataiku betekent een belangrijke uitbreiding van de resources die we ter beschikking kunnen stellen aan het academische publiek”, reageert Susan Baskin, Director Global Customer Education & Teradata University Network. “Het biedt studenten en faculteiten hands-on tools en technologie waarmee ze zich data analytics op een hele tastbare manier eigen kunnen maken.”