Red Dot Design Award voor Tap to go-concept van Albert Heijn

De ontwikkelaars achter tap to go van Albert Heijn (AH) hebben een Red Dot Award gewonnen in de categorie ‘Interface & User Experience Design – Mobile User Interfaces’. De user experience werd gemaakt door Soda studio. 

Tap to go is een winkelconcept van AH waar klanten kunnen betalen door hun telefoon of pinpas tegen een digitaal prijskaartje aan te tikken. Er komt daarna geen kassa of pinpas meer aan te pas. Het Amsterdamse bureau Soda studio verzorgde de UX voor Tap to go en nam alle Tap to go touchpoints onder handen. Daarmee werd een winkelervaring bereikt die inspeelt op de behoefte aan snelheid en gemak onder klanten van de AH to go-winkels.

In een reactie zegt Creative Director Evan Gelders van Soda studio: ‘Tap to go scoort niet alleen goed bij verschillende vakjury’s, maar ook de gebruiker reageert enthousiast. Daar zijn we ontzettend trots op,’ Evan Gelders, Creative Director bij Soda studio. De award wordt op 1 november in Berlijn uitgereikt.