Nederlandse scale-up verbetert beveiliging bij voetbalclub Borussia Mönchengladbach

De Nederlandse scale-up Safesight gaat aan de slag voor de Duitse voetbalclub Borussia Mönchengladbach om de organisatie van wedstrijden veiliger te maken. Safesight heeft een platform dat alle betrokkenen op de hoogte houdt van het veiligheidsproces. 

Safesight ontwikkelt software die ervoor zorgt dat medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen afspraken over de veiligheid correct uitvoeren. Het bedrijf is begonnen bij festivals, maar werkt steeds vaker voor voetbalclubs. In Nederland gebruiken FC Twente, Feyenoord en SC Heerenveen de oplossing. Borussia Mönchengladbach is de eerste buitenlandse voetbalclub die met de scale-up in zee gaat.

De software levert een continu beeld van de veiligheidsorganisatie. Oprichter Edo Haan: “Voordat het stadion opengaat, weet de club precies wie welke taken wel of nog niet heeft uitgevoerd. Zo zien ze bijvoorbeeld of alle tribunes en nooduitgangen zijn gecontroleerd. Maar ook of alle informatie is gelezen, denk bijvoorbeeld aan sfeeracties die op het laatste moment zijn aangemeld. Daarnaast werkt iedereen in een gezamenlijk logboek in de cloud. Zo ziet de club direct, of tijdens de evaluatie, wat bijsturing nodig heeft.”

Safesight wordt ook gebruikt door zwembaden en congrescentra. Haan: “Steeds meer organisaties zetten ons platform in om veiliger en efficiënter te werken. Wij zorgen ervoor dat alle betrokken partijen optimaal en aantoonbaar zijn geïnformeerd en geïnstrueerd. Nu worden er nog vaak aannames gemaakt op het gebied van veiligheid en dat leidt mogelijk tot onveilige situaties.”