Gemalto introduceert digitale identiteitskaart op smartphone

IT-beveiliger Gemalto introduceert een oplossing waarmee overheden digitale identiteitskaarten en rijbewijzen kunnen uitgeven voor gebruik op de smartphone. Burgers kunnen zich met de digitale identiteitskaart zowel online als fysiek identificeren. 

Gemalto hamert op de beveiliging van de oplossing. Er worden multilayered beveiligingstechnieken en geavanceerde codering gebruikt om persoonlijke gegevens te beschermen. De Digital Wallet ID vormt een centrale plek om meerdere belangrijke documenten veilig te bewaren.

De oplossing is geschikt voor identificatie bij bijvoorbeeld stembus of casino. Bij een locatie met leeftijdsrestrictie is de oplossing te gebruiken om aan te tonen dat je oud genoeg bent, zonder dat je exacte leeftijd of andere gegevens worden onthuld. Ook toegang tot digitale services zoals online belastingaangifte is mogelijk.

Voor overheden is de oplossing een manier om verificatie van officiële documenten eenvoudiger te maken. Bovendien biedt de oplossing manieren om identiteitsdiefstal tegen te gaan en fraude in te beperken. Verder wordt de communicatie tussen overheid en burger makkelijker, bijvoorbeeld door herinneringen te versturen over vaccinaties of een melding dat er een ePassport klaarligt.

De Digital Wallet ID bevat ingebouwde bescherming tegen bedreigingen en malware-aanvallen. De wallet voldoet naar eigen zeggen aan de strengste beveiligingsvereisten van overheden.