Groeikapitaal van KPN Ventures voor smart home alarm Minut

KPN Ventures, de investeringstak van KPN, steekt geld in Minut. De Zweedse startup ontwikkelt Point, een ‘slim’ alarmsysteem dat onder meer werkt met Google Home en Alexa. 

KPN Ventures is niet het enige fonds dat investeert in Minut. Eerdere investeerders zijn Karma Ventures, SOSV en Nordic Makers. In totaal is er 10 miljoen dollar beschikbaar voor de startup.

Minut is naar eigen zeggen het eerste smart alarm dat een huis veilig houdt met een enkel apparaat. Het bedrijf heeft al 10.000 keer een Point verkocht aan klanten in meer dan 60 landen. Er werken 30 medewerkers. Onlangs werd een kantoor in Londen geopend. Het extra kapitaal wordt gebruikt om de groei te versterken en het productaanbod uit te breiden.

Met Minut kan een huis op eenvoudige wijze worden beveiligd. Installatie is snel gedaan omdat er niet geboord hoeft te worden. Kabels zijn ook niet nodig. Bediening van het systeem gaat via een app, eventueel in combinatie met spraakassistenten. Minut houdt via sensoren de omgeving in de gaten en stuurt een waarschuwing als er sprake is van verdacht geluid of ongebruikelijke bewegingen. Dankzij machine learning wordt de herkenning van gebeurtenissen steeds beter.

Het slimme alarm is een alternatief voor wifi-camera’s. Volgens Minut vertrouwen veel consumenten dergelijke camera’s niet omdat de beelden in de cloud worden opgeslagen.