UPS maakt werk van bezorging via drones

UPS richt een dochteronderneming op om pakketten te bezorgen via drones. Het bedrijf heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse autoriteiten. Voorlopig zal UPS Flight Forward alleen in de VS vliegen. 

Om dronevluchten te mogen uitvoeren heeft UPS een vergunning nodig van de U.S. Federal Aviation Administration (FAA). Het bedrijf heeft een aanvraag ingediend voor een Part 135-certificaat. Daarmee zou het bedrijf gecertificeerd zijn als officiële luchtvervoerder en operator.

UPS hoopt nog dit jaar het benodigde certificaat te ontvangen. Het zou daarmee een van de eerste commerciële drone-operatoren in de VS zijn met routinevluchten. Met het certificaat mag UPS dronevluchten uitvoeren buiten het gezichtsveld van een bestuurder, zowel overdag als ‘s nachts.

Momenteel voert UPS al incidenteel dronezendingen uit voor medische producten. Bij deze vluchten worden onder meer producten geleverd aan een ziekenhuis in het Amerikaanse Raleigh.

UPS Drone