Certificeringsinstantie GlobalSign komt met IoT-ontwikkelaarsprogramma

Certificeringsinstantie GlobalSign kondigt een IoT-ontwikkelaarsprogramma aan om ontwikkelaars te helpen bij het verbeteren van de beveiliging voor IoT- en industriële IoT (IIoT)-ecosystemen.

Belangrijk onderdeel van het nieuwe GlobalSign-programma is een IoT-ontwikkelaarsportaal. Ontwikkelaars krijgen daar toegang tot alle tools om apparaatidentiteiten op basis van PKI (Public Key Infrastructure) te integreren in hun IoT-oplossingen. Het portaal omvat een reeks integratietools, waaronder een SDK, clientbibliotheken, hulpprogramma’s, API-documentatie en integratierichtlijnen.

Ontwikkelaars moeten vaak een overvloed aan ongeorganiseerde informatie doorzoeken om de beste IoT-beveiligingsoplossing te vinden. Het IoT-ontwikkelaarsprogramma en -portaal van GlobalSign moet dat veranderen door ontwikkelaars in staat te stellen om gemakkelijker veilige integraties te bouwen.

Het IoT-ontwikkelaarsportaal kent afgeschermde onderdelen zodat organisaties een project pas hoeven vrij te geven als het klaar is. Het project wil alle bronnen op één plaats verzamelen, ondersteuning bieden bij integraties en live testcertificaten verstrekken.

De belangrijke kenmerken van het IoT-ontwikkelaarsprogramma en -portaal zijn:

  • Alle vereiste documenten voor het valideren van een product van Proof of Concept tot voltooiing: integratierichtlijnen, testtools, productspecificaties, voorbeeldcode, specificaties van RESTful API’s, en andere informatie met betrekking tot IoT-apparaat identiteiten.
  • Ontwikkelaars kunnen hun project geheimhouden via een apart en privé-extranet, zodat projecten afgeschermd blijven.
  • Gebruikers kunnen eenvoudig een GlobalSign-account aanvragen om live certificaten te verkrijgen waarmee ze de beveiliging van het IoT-apparaat in ontwikkeling kunnen testen.
  • Gebruikers kunnen veilig communiceren met het IoT-team van GlobalSign als ze specifieke vragen hebben.