Capgemini lanceert Intelligent Automation Platform

Capgemini komt met het Intelligent Automation Platform (CIAP). Dit moet zorgen voor snelle implementatie van automatisering bij grote bedrijven. Het platform beschikt over Artificiële Intelligentie om klanten te helpen innovaties door te voeren in de gehele organisatie. 

Eigen onderzoek van Capgemini toont aan dat automatisering kostenbesparingen van 32 tot 165 miljard dollar kan opleveren, maar dat slechts 16 procent van de bedrijven veelomvattende automatiseringsoplossingen gebruikt. CIAP moet ervoor zorgen dat losstaande Intelligent Automation (IA) omgevormd wordt in een bedrijfsbrede automatiseringsaanpak.

Dankzij CIAP is end-to-end automatisering mogelijk voor applicaties, IT en bedrijfsactiviteiten. De zogeheten ‘FastTrack Hub’ biedt herbruikbare, kant-en-klare  automatiseringsoplossingen, bots, acceleratoren en use cases voor schaalvoordelen bij elke implementatie.