FIBARO Benelux introduceert Service Center formule voor Smart Home

FIBARO Benelux introduceert een nieuwe en unieke formule voor de ontwikkeling en ondersteuning van het professionele Smart Home installateurskanaal. Hierin werkt FIBARO Benelux samen met lokale Service Centers en verschillende fabrikanten.

De behoefte aan slimme toepassingsmogelijkheden groeit razendsnel. Was Smart Home de afgelopen jaren nog het terrein van de ‘Early Adopters’, inmiddels heeft het de interesse van het grote publiek en is er een sterk groeiende behoefte aan gekwalificeerde Smart Home installateurs ontstaan.
In de hedendaagse woning draait alles om de (draadloze) communicatie en naadloze samenwerking van elektronische apparaten en producten van verschillende fabrikanten. De compatibiliteit van de gekozen (slimme) producten alsmede het kennisniveau van de installateur zijn van essentieel belang voor een compleet en goed werkend Smart Home systeem.

Smart Home installateur
Voor startende installateurs in deze markt is een partner die hen hierin kan adviseren en ondersteunen een belangrijk onderdeel. Het installeren en onderhouden van een Smart Home vraagt meer dan alleen het aansluiten van de losse producten. De juiste keuze tussen de verschillende producten en het vinden van een passend verdienmodel zijn de uitdagingen die spelen. Om die reden introduceert FIBARO Benelux het FIBARO Service Center concept. Door de samenwerking met verscheidene fabrikanten en leveranciers kan een totaaloplossing aan de professionele installateur worden geboden met de juiste ondersteuning en serviceverlening.

Installer app

Voorbeeld daarvan is de onlangs gepresenteerde FIBARO Installer App, een applicatie waarmee installateurs op afstand FIBARO systemen kunnen monitoren, onderhouden en configureren. Deze app is speciaal ontwikkeld om de installatie partners te helpen een servicegericht business model op te zetten. FIBARO stelt deze toolbox gratis ter beschikking aan de gecertificeerde FIBARO installateurs.

Door de lokale Service Centers kan FIBARO Benelux de professionele installateur beter van dienst zijn. Het doel hierbij is het creëren van kenniscentra waarin praktische en geavanceerde kennis en expertise wordt gedeeld en overgedragen aan het partnernetwerk van gecertificeerde FIBARO installateurs.
“Een FIBARO Service Center is een belangrijke partner voor de installateur en biedt naast passende inkoopcondities verschillende services. Hieronder vallen onder andere een locatie voor demonstraties, (on-the-job) technische support van een FIBARO Pro, directe RMA afwikkeling en verschillende trainingen (commercieel, certificering en integratie),” aldus John de Regt, CEO van FIBARO Benelux.

Meer informatie: sales@fibarobenelux.com | www.fibarobenelux.com