Tech Data introduceert catalogus met analytics en IoT solutions

Tech Data heeft zijn nieuwe catalogus met analytics en IoT-oplossingen gelanceerd. Die omvat meer dan dertig kant-en-klare, beproefde oplossingen met bewezen resultaten voor specifieke gebruiksscenario’s in de gezondheidszorg, de industriële, logistieke, retail- en transportsector, slimme steden en andere verticale markten.

De catalogus maakt het partners niet alleen makkelijker om markten te penetreren, maar stelt hen tevens in staat hun producten sneller op de markt te brengen en met beproefde oplossingen in de behoeften van hun klanten te voorzien.

De catalogus is het resultaat van uitgebreid en diepgaand onderzoek en bevat complete analytics en IoToplossingen die zijn samengevoegd met gebruik van de Solution Factory van Tech Data. De Solution Factory begint op conceptniveau door technologie te plaatsen in de context van een specifiek zakelijke aspect dat moet worden aangepakt. De oplossing gaat vervolgens door een referentiearchitectuur, gevolgd door rigoureuze testen, controle van specifieke functionele vereisten en tot slot een klantgericht gebruiksscenario en verificatie van herhaalbaarheid.

Speciaal trainingsprogramma

Tegelijk met de lancering van de catalogus introduceert Tech Data een trainingsprogramma voor ongeveer 200 partners in Noord-Amerika en Europa. Dit programma biedt partners een gestructureerd en snel traject om hun bedrijf te transformeren en zich verder te specialiseren in analytics en IoT.

Het door Intel en Microsoft gesponsorde programma maakt gebruik van de Practice Builder van Tech Data. Onder het programma worden geselecteerde partners uitgenodigd voor een beoordeling van hun gereedheid, gevolgd door een workshop om hun strategie te ontwikkelen en een bouwperiode van 90 dagen, waarna ze klaar zijn om hun analytics en IoT-oplossingen in de markt te zetten. De workshops voor het ontwikkelen van een bedrijfsstrategie die Tech Data onder het Practice Builder-programma aanbiedt, worden ondersteund door Lemon Operations, een toonaangevend bedrijf dat is gespecialiseerd in bedrijfstransformatie en partners in het ICT-kanaal helpt hun inkomsten uit opkomende technologiesegmenten te verhogen.

“Twee van de grootste uitdagingen bij het uitvoeren van analytics en IoT-oplossingen is dat deze vaak in hoge mate moeten worden aangepast om klantspecifieke problemen aan te pakken en tevens complex van aard zijn. De mogelijkheid om te schalen is heel belangrijk om inkomsten uit deze oplossingen te genereren”, licht Patrick Zammit, Europees president en verantwoordelijk voor de wereldwijde analytics en IoT-oplossingen van Tech Data, toe. “Met de catalogus en onze workshops om strategieën te ontwikkelen bieden we onze partners toegang tot herhaalbare oplossingen en inkomsten. We helpen hen de analytics en IoT-markt sneller te betreden en herhaalbare verkopen te genereren door hen de voorkeursleverancier van uiterst geraffineerde sectorspecifieke oplossingen te maken.”

Verticale gebruiksscenario’s

Tech Data concentreert zich op verticale gebruiksscenario’s om belangrijke marktkansen te creëren en zo de investeringen voor leveranciers, partners en eindgebruikers te rechtvaardigen. Partners kunne zo hun aandacht richten op specifieke gebruiksscenario’s om te voorzien in de vraag naar oplossingen van meerdere leveranciers die eindgebruikers meetbare waarde bieden. De catalogus verlicht het intensieve en zware werk dat moet worden verricht als partners zelf een nieuwe bedrijfstak willen ontsluiten — allemaal via één makkelijk toegankelijke bron.

“De nieuwe catalogus van Tech Data en de workshops wapenen partners met de kennis, tools en hulpmiddelen die ze nodig hebben om hun klanten te helpen herhaalbare analytics en IoT-oplossingen te kiezen en implementeren”, aldus Nicole Denil, General Manager, IoT Sales, bij Microsoft. “Partners die van deze beproefde oplossingen en intensieve training profiteren, kunnen hun klanten beter helpen met hun bedrijfstransformatie en hen sneller waarde leveren.”

Rod O’Shea, Global Partner Director, IoT, bij Intel: “Het doet ons een groot genoegen om dit programma met Tech Data te sponsoren, met als doel meer analytics en IoT-oplossingen te verkopen. We geloven dat het Practice Builder-programma van Tech Data en de workshops resellers en systeemintegratoren beter zullen positioneren om winstgevende en duurzame analytics en IoToplossingen te leveren.”

Voorbeelden van gebruiksscenario’s voor de sectorspecifieke oplossingen van Tech Data zijn onder meer:
• Gezondheidszorg – Telezorg om de gezondheid van patiënten in realtime te bewaken en zodoende het aantal ziekenhuisopnames te verlagen
• Industrie – Productiewerkzaamheden om onvoorziene storingen in apparatuur, hoge onderhoudskosten en gebrek aan data-integratie te voorkomen
• Retail – Omnichannel om de efficiëntie te verhogen en verlies te voorkomen met slimmer inventarisbeheer en verbonden logistiek
• Transport en logistiek – Wagenparken volgen en bedrijfsmiddelen bewaken om het steeds hoger aantal verzendingen aan te kunnen en kosten tijdens vervoer te bewaken en verlagen
• Slimme steden – Openbare veiligheid en surveillance om beter inzicht in situaties te krijgen, sneller te reageren en beter te beveiligen

Meer informatie: www.techdata.com