Dekking gereedschaptracker Nanolink stijgt met 60 procent

Steeds meer technische bedrijven gebruiken Nanolink, een systeem voor monteurs en installateurs om gereedschap terug te vinden. In een jaar tijd is de dekking van de tracker met 60 procent gestegen. 

De Deense oplossing voor verloren materiaal kwam vorig jaar op de markt. Intussen is het gebruik ‘explosief’ toegenomen. ‘Nanolink verstuurt een signaal van de tracker naar de smartphone van de dichtstbijzijnde persoon die de Nanolink-app heeft geïnstalleerd. Het is een trackingsysteem dat via Bluetooth Low Energy (BLE) en de Nanolink-app op een smartphone laat weten waar het materieel zich bevindt’, vertelt Arjen Baas, directeur Nanolink Benelux.

‘Het maakt daarbij niet uit of deze persoon een medewerker van jouw of een ander bedrijf is. Zodra er een smartphone met de Nanonlink-app in de buurt is, geeft Nanolink een signaal af met de positie van het gereedschap. De gegevens zijn natuurlijk wel alleen inzichtelijk voor het eigen bedrijf.’ Inmiddels werken veel bedrijven in de Benelux met het systeem. ‘Hoe meer mensen er mee werken, hoe beter het Nanolinksysteem werkt. Veel Nederlandse klanten zitten in Noord-Brabant, waar we een explosieve stijging van het aantal signalen. Daar hebben we zelfs op serverniveau aan capaciteit moeten bijschakelen’, zegt Baas.

Voor heel Nederland stijgt de dekkingsgraad van Nanolink nu al naar zo’n 60 procent, al is dat deels te danken aan het type bedrijven dat met Nanolink werkt. Zo werkt in Noord-Nederland een taxidienst met Nanolink. Hun wagens rijden de hele week in dat hele gebied, waardoor de kans dat een tracker een connectie maakt met een Nanolink-app enorm toeneemt.

De ontwikkelingen gaan hard: programmeurs van Nanolink hebben versie 4.0 uitgebracht. Baas: ‘De nieuwe versie bevat dan ook een aantal functionaliteiten zoals het exporteren van data naar Excel, een API om te kunnen koppelen met systemen zoals ERP, een datalogboek. Maar het mooiste snufje is de visualisatie op een kaart die in 3D bekeken kan worden.’