LG introduceert hotel-TV met IoT-functies

LG introduceert een nieuwe versie van het hotel-TV-platform Pro:Centric Direct. Versie 3 voegt functies toe waardoor hotels makkelijker met gasten kunnen communiceren. De hotelreceptie kan via het systeem met gasten praten. 

De hotel-TV wordt verder spil in het bedienen van slimme functies in de hotelkamer. Zo kunnen gasten met Pro:Centric Direct 3.0 lampen, gordijnen en sloten bedienen via de TV. Dankzij het Zigbee-protocol integreert het systeem allerlei Internet of Things (IoT)-apparaten in het TV-systeem. Hotelmanagers kunnen op afstand IoT-instellingen per kamer of kamerblok configureren.

De nieuwe Pro:Centric Direct-versie voegt ook spraakbesturing met Alexa, Siri of Cortana toe. Gasten kunnen de TV en IoT-apparatuur via gesproken opdrachten besturen. Zo is het niet langer nodig om de afstandsbediening te zoeken om de TV in of uit te schakelen. Verder kunnen ze de TV vragen om het weerbericht of dichtstbijzijnde bezienswaardigheden te tonen. LG laat weten dat het systeem voldoet aan de Europese privacywetten.