Rittal werkt samen met Atos en Siemens aan IoT Edge-toepasingen

Rittal heeft een samenwerkingsverband gesloten met Atos en Siemens voor het ontwikkelen van intelligente Edge Data Center-systemen. De bedrijven willen daarmee Smart Industries, Smart Cities, Smart Retail, energie- en nutsbedrijven en de publieke sector bedienen.

Het Intelligent Edge Data Center (IEDC) is een configureerbare datacenteroplossing waarmee ondernemingen IoT-gegevens in real time kunnen verwerken. De oplossing gebruikt onder meer MindSphere, het cloudgebaseerde IoT-systeem van Siemens, en Codex Cloud Industrial Supervision (CIS) van Atos. Met de oplossing kunnen ondernemingen dataverwerking- en analyse verbeteren.

De infrastructuur is ontwikkeld door Rittal en ontworpen als een Edge Data Center. Hierdoor kunnen IoT-gegevens realtime worden verwerkt. Dat zorgt voor een snelle analyse van gegevensstromen en betere automatiseringsprocessen. IEDC is verkrijgbaar in verschillende vermogensklassen, van wandmontage-koelaggregaat of IT-rack tot aan een krachtige en schaalbare Data Center Container.

IEDC is geschikt voor ondernemingen die grote hoeveelheden data realtime willen verwerken, bijvoorbeeld in geavanceerde productieomgevingen (‘Industrie 4.0’). Rittal denkt ook aan branches zoals gedigitaliseerde detailhandel (Smart Retail), gedigitaliseerde gezondheidszorg (Smart Healthcare), Smart Cities en de opbouw van het mobiele 5G-netwerk. In het laatste geval kan een IEDC de gegevens direct bij de zendmast voor mobiele communicatie verwerken.