‘Internet of Things bespaart 20 procent op liftonderhoud’

Door onderhoudsplanning te baseren op daadwerkelijk gebruik kunnen gebouwbeheerders zeker 20 procent besparen op de jaarlijkse onderhoudskosten van liften. Dat zeggen IoT-specialisten van Liftinsight en Delmation.

Beide bedrijven hebben jarenlang ervaring met liften. Liftinsight levert software en Delmation sensoren. Door de bloeiende woningmarkt stijgt de vraag naar liften. Om zoveel mogelijk mensen in steden te huisvesten is er sprake van steeds meer hoogbouw. Daarin zijn liften een noodzakelijk onderdeel.

Door liften te voorzien van sensortechnologie kan een onderhoudsbedrijf de onderhoudsplanning baseren op daadwerkelijk gebruik. Ook het vervangen van componenten en liftinstallaties kan beter worden gepland. Dat moet een einde maken aan nodeloze onderhoudsbezoeken.

De oplossing van Liftinsight en Delmation zou ook het aantal storingen omlaag moeten brengen waardoor monteurs minder in de file staan. Volgens de bedrijven kan de IoT-oplossing in elke lift worden toegepast, ongeacht leeftijd, merk en type.