Schneider Electric investeert samen met Brinc in IoT-oplossingen

Schneider Electric gaat samenwerken met venture accelerator Brinc. De twee bedrijven starten met een Energy & Industrial IoT Accelerator-programma. Ze willen investeren in start-ups die zich bezig houden Industry 4.0-oplossingen. 

Beide bedrijven verwachten dat IoT-apparaten en platformen veel nieuwe toepassingen en diensten mogelijk zullen maken, onder meer in gebouwen, infrastructuur en productie. Als voorbeeld noemen de bedrijven het automatiseren van bedrijfsplanningen, agenda’s en lifecyclesystemen.

“We zijn verheugd om samen te werken met Brinc om het volgende disruptieve idee in energie- en industriële automatisering te vinden”, zegt Rodolphe Heliot van Schneider Electric. “We zijn vooral geïnteresseerd in technologie die de convergentie tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) versnelt.”

Succesvolle kandidaten ontvangen 125.000 dollar. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van coaching. In ruil daarvoor ontvangen Brinc en Schneider Electric 10 procent eigen vermogen van de start-up. Aanvragen staan open voor ondernemers van over de hele wereld, maar ze moeten tijdens het programma gedurende een maand voor training aanwezig zijn in Hong Kong. De andere twee maanden van het programma kunnen op afstand worden gedaan.

Deze samenwerking maakt deel uit van het Innovation at the Edge-programma van Schneider Electric, dat in start-ups en grote bedrijven investeert. Er zijn al meer dan 40 startende partnerschappen en incubatieprojecten.