Rotterdamse start-up werkt aan realtime ondertiteling van vergaderingen

De Rotterdamse start-up Zoi Meet werkt aan technologie om gesprekken en vergaderingen automatisch te vertalen. De tekst van de vertaling is live te zien in augmented realitybrillen. Zoi Meet werkt hiervoor samen met telecombedrijf Verizon en smart-glassesleverancier Vuzix. 

Zoi Meet is een communicatieplatform dat gebruik maakt van artificiële intelligentie om real-time audio te om te zetten naar tekst. Micro-engines gebruiken deep-learningmethodes om de herkenning van gesprekken zo goed mogelijk te krijgen.

Vanaf juli zal de Zoi Meet software beschikbaar zijn als app op de Vuzix Blade Smart Glasses. Gebruikers kunnen communiceren in meerdere talen, terwijl de spraak automatisch wordt omgezet naar tekst die te zien is op het display in de lens van de bril. Een beta versie van de real-time AR transcriptie service werd recent tentoongesteld tijdens de Verizon Tech Day in New Jersey.

“Gesproken taal is een integraal onderdeel van communicatie. Het samenbrengen van real-time live transcripties in meerdere talen op smart glasses biedt nieuwe mogelijkheden om te communiceren. Deze applicatie kan worden gebruikt door individuen and professionals om hun dagelijkse communicatie te ondersteunen,” zegt Paul Travers, President en CEO van Vuzix.