SentinelOne beschermt via endpoints IoT-apparatuur

Endpoint-beveiliger SentinelOne introduceert beveiliging van IoT-apparatuur. Door de SentinelOne Ranger in te zetten, wordt elk beschermd endpoint een detectiepunt dat andere verbonden apparaten herkent, ongeacht hun rol of besturingssysteem.

Veel IoT-apparatuur heeft geen ingebouwde beveiligingsmaatregelen of krijgt simpelweg geen updates om ontdekte kwetsbaarheden te dichten. Het lokaliseren van deze apparaten en het opleggen van security-policies vormt een extra belasting voor netwerkbeheerders en security-specialisten. IT-teams hebben vaak nauwelijks zicht op welke verbonden apparatuur zich in het netwerk bevindt en hoe die wordt beschermd. Door EPP (Endpoint Protection Platform) en actieve EDR (Endpoint Detection en Response) te combineren in een enkele oplossing, is SentinelOne er als eerste security-leverancier in geslaagd om IoT-apparatuur in hetzelfde beveiligingsmodel te vangen.

Met SentinelOne Ranger wordt dit nu geautomatiseerd. De ene machine lokaliseert en beschermt de ander, waardoor de zichtbaarheid groeit en aanvallen worden geweerd, zonder tussenkomst van menselijk handelen. Door de inzet van kunstmatige intelligentie kunnen machines problemen oplossen met een schaalgrootte die voorheen onmogelijk was. De technologie identificeert apparaten binnen de omgeving en bepaalt of er gevaarlijke elementen binnen die omgeving zijn. Als dat zo is, gaat SentinelOne Ranger automatisch over op bescherming en licht de security-teams in.