ING heeft Nederlandse primeur met Apple Pay

Klanten van ING kunnen sinds deze week betalen met Apple Pay. Betalen met Apple Pay kan op iPhone, Apple Watch, iPad en Mac’s. Het werkt in winkels, apps en webshops. 

Sinds dinsdag kunnen ING-klanten Apple Pay activeren in de ING Mobiel Bankieren app. Ze voegen hun betaalpas toe aan Wallet. Apple Pay werkt overal waar je contactloos kunt betalen. Voordeel ten opzichte van contactloos betalen met een bankpas is dat je niet vast zit aan de limiet van 25 euro. Doordat Apple Pay de gebruiker authenticeert via bijvoorbeeld Face ID of Touch ID kan de limiet achterwege blijven. Contactloos betalen met Apple Pay werkt op iPhone 6 en nieuwer en op iedere Apple Watch.

In de browser Safari werkt Apple Pay ook. Hierdoor kun je spullen kopen in webshops zonder lange formulieren in te vullen, belooft ING. De bank zegt verder dat de beveiliging goed op orde is. Bij het gebruik van een creditcard of betaalpas bij Apple Pay, worden de werkelijke kaartnummers niet op het apparaat of op de Apple-servers opgeslagen. In plaats daarvan wordt een uniek Device Account Number toegewezen, versleuteld opgeslagen in het Secure Element op het apparaat. Elke transactie is geautoriseerd met een eenmalige unieke dynamische beveiligingscode.