Garmin smartwatches ondersteunen contactloos betalen met ICS Visa Cards

Wie een Visa Card van ICS heeft kan vanaf nu contactloos betalen via een Garmin Smartwatch. VISA-kaarthouders kunnen daardoor op bijna 300.000 plekken in Nederland afrekenen door een geschikt horloge bij een betaalautomaat te houden.

De smartwatches moeten beschikken over Garmin Pay, geintegreerd in veel van de nieuwe Garmin-smartwatches. Garmin Pay werkt al wat langer samen met ICS Mastercards, maar nu zijn dus ICS Visa cards aan de beurt. Via de Garmin Connect-app wordt de digitale betaalpas toegevoegd aan de wallet op de smartwatch.

De betaaloptie wordt geactiveerd door het intoetsen van een pincode op de smartwatch. Daarna blijft de betaaloptie actief totdat je de smartwatch van de pols haalt of na het verstrijken van 24 uur. Verder is de NFC chip in de smartwatch enkel actief vlak voor de betaling en gaat weer uit zodra de betaling is afgerond.

Garmin Pay in combinatie met een ICS Visa Card is deze week officieel geïntroduceerd. In de afgelopen weken is op kleine schaal al ervaring opgedaan. “Gebruikers zijn ontzettend positief. Contactloos betalen via een Garmin smartwatch gaat veilig, eenvoudig en snel. Daarnaast krijgen mensen ook heel leuke reacties op deze nieuwe manier van betalen.”, zegt Dev Rossa, Alliance Management Officer bij ICS.