Cisco koppelt ‘ruige’ en afgelegen omgevingen aan IoT-edge

Chemische fabrieken, olieraffinaderijen en mijnen behoren tot de meest uitdagende werkomgevingen op aarde. In deze industrieën zijn data en connectiviteit van bedrijfskritisch belang. Cisco introduceert nieuwe netwerk- en IoT-technologie die specifiek ontwikkeld is om de zwaarste omstandigheden te doorstaan. 

Zo komt Cisco met Catalyst Heavy Duty switches en access-points. Ze zijn ontworpen om langdurige blootstelling aan stof, water en andere extreme omstandigheden te weerstaan. De waterbestendige en stofdichte (IP67) producten worden aangestuurd door het Cisco DNA Center, dat algemeen beheer biedt, de gezondheid van het netwerk monitort en mogelijkheden voor segmentatie biedt voor bedrijfsterreinen, filialen en OT-omgevingen.

Ook nieuw is de Cisco Industrial Router met ondersteuning voor Cisco Software-Defined WAN (SD-WAN) om afgelegen locaties veilig te verbinden en de applicatieperformance te verbeteren. Het gaat om de eerste SD-WAN-oplossing voor industriële IoT-klanten.

Verder heeft Cisco onlangs aangekondigd Sentryo te willen overnemen om een inzicht te bieden op OT-apparaten. Zo kunnen IT-teams samenwerken en gevoelige netwerken beveiligen. Dit omvat apparaten die op kritieke infrastructuur draaien, van elektriciteits- en olieraffinaderijen tot productieactiviteiten en distributiemagazijnen.