AT&T, KPN, Orange en Swisscom activeren LTE-M roaming in Noord-Amerika en Europa

AT&T, KPN, Orange en Swisscom hebben roaming geactiveerd op hun LTE-M-netwerken. Hierdoor kunnen apparaten werken op meerdere netwerken in Noord-Amerika en Europa.

LTE-M wordt gebruikt in veel IoT-toepassingen. Het gebruik van LTE-M zorgt voor relatief lage kosten, lange levensduur van de batterij en een goede dekking op moeilijk bereikbare locaties. Het netwerk is ook geschikt voor bewegende objecten.

De samenwerking tussen AT&T, KPN, Orange en Swisscom is een belangrijke stap in de volwassenheid van LTE-M als toonaangevende IoT-technologie. LTE-M is de afgelopen jaren hard gegroeid in Noord-Amerika, Europa en de rest van de wereld.

De genoemde bedrijven zijn verantwoorden voor LTE-M-netwerken in de VS, Mexico, Zwitserland, Nederland, Frankrijk en Roemenië. Later dit jaar volgen België, Slowakije, Spanje en Polen. De operators verwachten in de komende maanden nog meer partijen te kunnen toevoegen aan deze roamingovereenkomsten. Volgens de brancheorganisatie GSMA zullen LTE-M-netwerken tegen eind 2020 heel Europa bestrijken.

“Roaming met LTE-M is een van de meest gevraagde functionaliteiten van onze klanten in de markt,” laat KPN-directeur IoT Carolien Nijhuis weten. “We zijn erg blij dat we nu in staat zijn om deze behoefte te kunnen vervullen en daarmee voor onze klanten het internationale IoT-potentieel kunnen ontsluiten.”