Congres in Mechelen heeft primeur met IoT-toegangsbadge

Deelnemers aan de jaarlijkse Internet of Things Convention in Mechelen ontvangen de toegangspas op hun smartphone. Het congres heeft daarmee naar eigen zeggen een wereldprimeur. Er wordt gebruik gemaakt van IoT-technologie van het Mechelse bedrijf IxorTalk. 

De organisatie van het event, Brewery of Ideas, stuurt deelnemers een digitale versie van hun toegangsbadge, zodat deelnemers zichzelf kunnen aanmelden op het congres. Daarmee is het dus gedaan met de gebruikelijke e-mails, QR-codes en geprinte tickets. Het gaat om een contactloos toegangssysteem dat werkt op iedere smartphone.

IxorTalk gebruikt hiervoor zogeheten Udini-technologie, bedoelt voor digitaal toegangsbeheer. Met de badge hebben deelnemers fysieke toegang tot diverse faciliteiten. De beheerder kan op afstand en in real time toegangsrechten toekennen, aanpassen en verwijderen via de management interface.

De oplossing is een jaar in ontwikkeling en onder meer geschikt voor toegangsbeheer in parkings, flexkantoren, fietsenstallingen, sportaccommodaties, scholen, kantoren en overheidsgebouwen. Er lopen inmiddels enkele pilotprojecten.

De Internet of Things Convention vindt plaats op 19 juni in het Lamot Congres Center in Mechelen. Er wordt onder meer gesproken over Smart Mobility, Smart Cities en Smart Living.