Toucan Toco introduceert geavanceerde dashboards voor fleetmanagers

De Franse start-up Toucan Toco heeft een aantal dashboards ontwikkeld voor fleetmanagers. De dashboards tonen informatie over onder meer onderhoud, locatie en rijgedrag. Toucan Toco omschrijft zichzelf als specialist in data-storytelling. 

Bij beheer van een wagenpark krijgen fleetmanagers te maken met verschillende informatiestromen. Denk hierbij aan data over de locatie van voertuigen, technische gegevens en rij- en bestuurdersinformatie. De dashboards van Toucan Toco toont deze informatie op overzichtelijke wijze.

Met deze informatie kan een fleetmanager zijn budget in de gaten houden en beslissingen nemen op basis van data. Op elk moment kan er een rapportage gemaakt worden van de huidige situatie of een moment in het verleden. De data is beschikbaar voor iedereen binnen de organisatie, ongeacht hun technische expertise.

Een dashboard van Toucan Toco kan bestaan uit onderstaande vier onderdelen.

  • Samenvatting of synthese Hier is informatie terug te vinden over gereden afstanden, gebruiks- en onderhoudskosten en een review van belangrijke gegevens.
  • Review Dit onderdeel vergelijkt verschillende data-types, zoals de totale brandstofkosten en het aantal ritten en kilometers afgelegd.
  • Ritten en vergoedingen Hier wordt alle ritinformatie en eventuele vergoedingen samengebracht in een eenvoudig overzicht.
  • Onderhoud Dit geeft de fleetmanager inzicht over er onderhoud gepleegd moet worden, kan een herinnering sturen en laat zien of er een onderhoudsafspraak is gemaakt.
  • Milieuvriendelijk rijgedrag Om de eco-doelstelling te halen kan dit dashboard het rijgedrag weergeven, per individuele gebruiker, per bedrijfsonderdeel en voor de gehele organisatie.