T-Mobile en T-Systems introduceren gestandaardiseerd IoT-aanbod

T-Mobile en T-Systems hebben gezamenlijk een IoT-aanbod samengesteld voor de zakelijke markt en steden. Beide bedrijven bundelen hun IoT-platformen, sensoren en connectiviteit om gestandaardiseerde IoT-oplossingen te kunnen leveren. 

De bedrijven wijzen erop dat veel IoT-projecten nog altijd in de pilotfase stranden. Het bundelen van schaalbare diensten moet dit voorkomen. Dankzij het gestandaardiseerde aanbod hoeven bedrijven en steden niet langer zelf componenten samen te stellen, wat integratieproblemen voorkomt.

De nieuwe aanpak heeft zich inmiddels bewezen bij de slimme boiler van Eneco en een parkeeroplossing voor mindervaliden, laten beide bedrijven weten. De gebundelde diensten richten zich onder meer op het in kaart brengen van de status van goederen tijdens transport, het voorkomen van stilstaande machines op productielocaties en oplossingen voor smart buildings.

Om te voorkomen dat klanten vooral vanuit technisch perspectief starten met IoT hebben de bedrijven workshops ontwikkeld om klanten te begeleiden met hackatons, design thinking en het opstellen van een business case. Daarbij worden ook de kansen van het toekomstige 5G-netwerk meegenomen. Op de T-Mobile Themadag op 4 juni met als thema ‘Ondernemen met 5G’ tonen T-Mobile en T-Systems enkele innovatieprojecten die ze samen met partners en klanten hebben gerealiseerd.