Schiphol introduceert WeChat Pay voor Chinese reizigers

Schiphol mag zich de eerste ‘WeChat Pay Smart Airport’ van Europa noemen. Chinese reizigers kunnen betalen met de in China populaire betaalapp WeChat Pay. De luchthaven hoopt reizigers uit China zo beter te kunnen bedienen. 

De Chinese betaaldienst heeft 800 miljoen gebruikers en is daarmee wereldwijd de grootste mobiele betaaldienst. Voor Schiphol vormen reizigers uit China een interessante markt. Afgelopen jaar maakten meer dan 500.000 Chinese reizigers gebruik van de luchthaven. Door WeChat Pay te introduceren kunnen zij mobiel betalen op dezelfde manier als zij dat thuis gewend zijn.

Schiphol vormt een eerste stap voor WeChat. Het bedrijf is van plan het ecosysteem in heel Europa te introduceren. In een reactie zegt de luchthaven aan te willen sluiten bij de wensen van Chinese toeristen, zodat zij kunnen reizen en shoppen zoals ze dat thuis gewend zijn.

Behalve WeChat Pay biedt Schiphol ook het WeChat Mini Program waarmee reizigers informatie over de luchthaven kunnen opvragen, maar ook online spullen (zoals mode, horloges en souvenirs) kunnen bestellen die ze daarna op de luchthaven afhalen. WeChat verwacht in de toekomst ook zijn betaaldiensten aan te bieden in restaurants, winkels en toeristische attracties.