Zebra Technologies ziet aantal ‘intelligente bedrijven’ verder stijgen

Volgens Zebra’s tweede jaarlijkse Intelligent Enterprise Index is het aantal bedrijven dat wordt gedefinieerd als ‘intelligente onderneming’ in 2018 verdubbeld naar tien procent.

Zebra vermoedt dat de stijging het gevolg is van de opkomst van Internet of Things (IoT)-strategieën om kritieke bedrijfsactiviteiten te optimaliseren. Nieuwe technologieën, zoals verbonden sensoren, digital twin-technologie, 5G en blockchain, dragen bij aan de ontwikkeling. Zebra noemt ook virtual reality (VR) en augmented reality (AR) als voorbeelden van technologieën waardoor bedrijven aangemerkt kunnen worden als ‘intelligente onderneming’.

De IT-leverancier verwacht dat bedrijven blijven investeren in IoT om realtime beslissingen te kunnen nemen en sneller te reageren op vragen van klanten. De producent van mobiele devices noemt als voorbeeld winkels die medewerkers uitrusten met tablets en mobiele computers om de klanttevredenheid te verhogen. IoT helpt ook bij het lokaliseren van producten, de voorraad te controleren en de (online en offline) winkelervaring verbeteren.

In de transport- en logistieke sector kunnen AR en VR worden ingezet tijdens het verzamelen van orders in het magazijn zonder daadwerkelijke fysieke interactie. Digitalisering staat ook centraal in andere sectoren, zoals de gezondheidszorg en de maakindustrie, aldus signaleren de onderzoekers van Zebra.