Google brengt slimme speaker met scherm uit in Nederland

Google brengt de Google Nest Hub uit in Nederland. De slimme speaker met scherm is verkrijgbaar bij enkele grote retailers voor een prijs van 129 euro. De prijs van de Google Home (zonder scherm) gaat omlaag van 149 naar 99 euro. 

In andere landen was het apparaat al langer verkrijgbaar onder de noemer Google Home Hub. Vanaf nu zal Google de smarthomeproducten verkopen onder de Nest-vlag en dus ook in Nederland gaan leveren. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Het apparaatje met 7 inch scherm is verkrijgbaar in zwart en wit.

Google Nest Hub

De Google Nest Hub is onder meer handig in de keuken. Je kunt bijvoorbeeld gerechten opvragen. Op het scherm is te zien hoe de bereiding in zijn werk gaat. Ook ziet Google een plek voor het apparaat op het nachtkastje. Er is een ambient light sensor aan boord die de schermhelderheid aanpast aan het omgevingslicht. Bijzonder: als in de kamer lampen met warme kleuren branden, worden de kleuren op het scherm ook warmer.

Aan boord is de Google Assistent waarmee je slimme apparaten kunt bedienen met je stem. Uiteraard kan dat ook via het aanraakscherm. Swipe om lichten te dimmen, de tv aan te zetten of te praten met iemand die aanbelt (met een slimme deurbel). Als je het scherm niet gebruikt, doet de Google Nest Hub dienst als fotolijstje. Dankzij machine learning zorgt Google ervoor dat je de beste foto’s te zien krijgt, dus geen bewogen of dubbele foto’s. Ook kun je via een spraakopdracht specifieke foto’s opvragen, bijvoorbeeld van een vakantie.

Tot slot krijg je toegang tot muziek. Zo luister je gratis naar YouTube Music met advertenties, of (betaald) naar YouTube Premium. Ook in ondersteuning voor Spotify is voorzien. Verder kun je radiostations streamen.