Arrow Electronics en IBM introduceren nieuwe IoT-oplossing voor luchthavens

Arrow Electronics introduceert de Smart Airport Asset Management Solution, een innovatieve IoT-oplossing voor luchthavens, die in samenwerking met IBM is ontwikkeld.

De oplossing is gebaseerd op een door Arrow ontworpen en ingekochte set IoT-sensoren en gateways, het IBM Watson IoT Platform en IBM Maximo Enterprise Asset Management-software. De oplossing biedt luchthaven-operators betere operationele inzichten, waarmee ze het onderhoud van apparatuur kunnen optimaliseren om downtime te voorkomen en de ervaring van de reiziger te verbeteren.

“Deze oplossing, die we samen met onze leveranciers hebben ontwikkeld, helpt de klantervaring te verbeteren”, aldus Aiden Mitchell, vice president IoT bij Arrow.

Slimme assetmanagementoplossing met IoT

Het systeem verzamelt gegevens zoals temperatuur, trillingen en motorvloeistofniveaus van sensoren op motoren en andere bewegende delen in roltrappen, rolpaden en bagagesystemen. Daarnaast meten sensoren op tanks met drinkwater de temperatuur, waterstroom en lekkage om te bepalen of alles goed werkt. De oplossing lost veelvuldige operationele uitdagingen op die, volgens een Airport Service Quality-rapport van de Airport Council International, de meeste negatieve impact hebben op reizigers.

Gegevens van de sensoren, die verbonden zijn met draadloze gateways, worden verzameld en vervolgens op het IBM Watson IoT-platform geconsolideerd en geanalyseerd. Het toonaangevende IBM Maximo-portfolio creëert een efficiënter assetmanagementproces, waarbij de verzamelde gegevens worden gebruikt voor het aansturen van workflows, resource-toewijzing en analyse van de status van assets om gepland en ongepland onderhoud te begeleiden.

“Door gebruik te maken van gegevens en analyses stelt deze end-to-end IoT-oplossing luchthavens in staat om de prestaties van belangrijke bedrijfsmiddelen te verbeteren die rechtstreeks van invloed zijn op de klantervaring”, aldus Adriana Robinson, vice president IBM Watson IoT. “Onderhoudsteams kunnen hierdoor uitval van luchthavenfaciliteiten voorspellen en proactief onderhoudsprocessen plannen.”

De oplossing is beschikbaar via Arrow, zijn zakelijke partners en IBM.