Nedap integreert RFID-technologie van Zebra in !D Cloud-retailsysteem

Technologiebedrijf Nedap heeft RFID-technologie van Zebra geïntegreerd in het eigen !D Cloud-voorraadbeheersysteem voor winkels. Handheld RFID-readers, Touch Mobile Computers en RFID-printers werken nu samen met het Nedap-systeem. 

Nedap meldt dat er sprake van een toenemende vraag naar RFID-oplossingen bij retailers. Het !D Cloud-systeem werkt nu samen met handheld RFID-reader uit de RFD2000- en RF8500-serie, de Touch Mobile Computers uit de TC5x- en TC2x-serie en de RFID-printers uit de ZD500r- en ZT400-serie. Zelfs firmware-updates voor Zebra-apparaten is mogelijk via de !D Cloud-oplossing.

De printers kunnen individuele RFID-labels printen. Het is ook mogelijk om labels voor complete zendingen te printen, wanneer de fabrikant labels niet meelevert. Vanuit de !D Cloud-app worden via wifi de ZPL-printopdrachten (Zebra Programming Language) naar de printer beheerd. Daardoor is er geen software voor het printen van labels meer nodig, zodat die kosten komen te vervallen.

Tijdens de RetailEXPO 2019 (1 en 2 mei in Olympia, Londen) zullen de recente Zebra TC20 PDA en RFD2000 handheld UHF RFID-reader worden getoond, gecombineerd met de Nedap !D Cloud-oplossing.