TomTom Telematics introduceert OEM.connect-programma

TomTom Telematics introduceert het OEM.connect-programma. Daarmee kunnen autofabrikanten het TomTom Telematics Service Platform koppelen aan hun voertuigen. 

Als fabrikanten zich bij OEM.connect aansluiten, zullen nieuwe voertuigen zodra ze van de band rollen geschikt zijn voor de fleetmanagement-oplossingen WEBFLEET en NEXTFLEET. Het systeem van TomTom Telematics, dat recent werd aangekocht door Bridgestone, helpt bij het efficiënter en veiliger maken van het wagenpark.

Ook wanneer een wagenpark uit auto’s, bestelwagens en vrachtwagens van verschillende fabrikanten bestaat, worden de gegevens van elk voertuig op dezelfde standaardmanier weergegeven in dezelfde interface. Dit maakt het vergelijken en analyseren van voertuigen eenvoudig.

TomTom Telematics heeft zo’n 20 jaar ervaring met telematics en fleetmanagement. Het bedrijf werkt onder meer samen met Groupe PSA en Renault. Data die wordt verwerkt door het TomTom Telematics Services Platform is gecertificeerd volgens de ISO/IEC 27001 standaard.