HBI introduceert IoT-platform Sqippa voor gebouwbeheer

De Nederlandse lichtfabrikant HBI Bisscheroux introduceert een nieuw IoT-platform met de naam Sqippa. Het platform is bedoeld voor fabrikanten, dienstverleners en gebouweigenaren die willen samenwerken aan een duurzaam gebouwbeheer. 

Centraal onderdeel van het systeem is het Sqippa Platform, een cloudomgeving waarmee beheerders apparaten en sensoren in een gebouw kunnen monitoren en beheren. Het platform gebruikt LoRaWAN voor draadloze communicatie.

HBI is al meer dan 40 jaar fabrikant van noodverlichting en leverancier van intelligente verlichtingsoplossingen. Aanvankelijk ontwikkelde HBI een eigen systeem voor beheer van noodverlichting, maar wil nu dat Sqippa uitgroeit tot een platform voor vele toepassingen die passen in een smart building.

Het bedrijf wil voorkomen dat beheerders van gebouwen te maken krijgen met talloze systemen met elk hun eigen apps en registraties. In plaats daarvan moet er sprake zijn van een gebouw met een platform. Alle apparaten, van CO2-sensoren tot koffiezetapparaten, moeten zichtbaar worden in Sqippa Online.