Siemens introduceert Mendix voor MindSphere

Siemens introduceert Mendix voor MindSphere. Mendix is leverancier van het low-code applicatieplatform Mendix. De mogelijkheden van dit platform zijn nu dus ook beschikbaar voor gebruikers van het IoT-platform MindSphere van Siemens.

MindSphere is een cloudgebaseerd open IoT-operatingsystem. Ontwikkelaars kunnen dankzij API’s en diverse services eenvoudig applicaties bouwen. In 2018 werd Mendix overgenomen door Siemens. De introductie van Mendix voor MindSphere hing dus al in de lucht. Volgens Siemens gaat het om een eerste stap in het profiteren van de investering in het low-code ontwikkelplatform

De integratie van Mendix met MindSphere werd aangekondigd tijdens Mendix World. Mendix verwacht dat de koppeling van beide systemen investeringen in industriële IoT-toepassingen kan versnellen. Dankzij het Mendix-platform kunnen organisaties uit een grotere talentenpool putten voor het ontwikkelen van IoT-applicaties. Volgens Mendix kunnen business professionals, ingenieurs en operationele medewerkers – als aanvulling op de professionele ontwikkelaars – zonder veel kennis van coderen aan de slag met het ontwikkelen van geavanceerde IoT-applicaties.