SAP en T-Systems koppelen clouds om IoT-gegevens uit te wisselen

SAP en T-Systems hebben hun cloudplatformen met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen klanten Internet of Things (IoT)-gegevens naadloos in hun SAP-systemen te integreren. Dit biedt mogelijkheden voor procesautomatisering. 

Er is inmiddels een start gemaakt met een oplossing in de logistieke branche, laat T-Systems weten. Daarbij wordt een telematicamodule gebruikt die dankzij een gps-ontvanger zowel de positie van goederen herkent als de snelheid. Ook gegevens over schokken en temperatuur worden opgeslagen. In de toekomst komen er meer apparaten bij, zoals een bestelbutton of een module die gegevens over machines verzamelt.

De componenten versturen gegevens gecodeerd naar het IoT-platform van T-Systems. Door de SAP en T-Systems cloud te koppelen, worden deze gegevens automatisch overgezet naar SAP Leonardo IoT, de IoT-oplossing van SAP. Dit stelt klanten in staat hun processen te verbeteren met SAP-systemen zoals SAP S/4 HANA.

IoT is een belangrijk onderdeel van de strategie van T-Systems. De focus ligt op de industrie en logistieke sector. Verwacht wordt dat er in 2020 wereldwijd meer dan 30 miljard sensoren zullen zijn. Ongeveer 40 procent van alle gegevens zal dan afkomstig zijn van machines en voertuigen.