Siemens en SAS werken samen aan AI-geïntegreerde IoT-analyse

Siemens gaat samenwerken met SAS om bedrijven te helpen bij het bouwen van IoT edge en cloud-gebaseerde oplossingen. Ze doen dit door SAS- en opensource streaming-analyses toe te passen via MindSphere van Siemens. 

Door de samenwerking krijgen gebruikers toegang tot geavanceerde en voorspellende SAS-analyses. Dit kan de invoering van machine learning (ML) en kunstmatige intelligentie (AI) in IoT-toepassingen versnellen. De oplossing kan zorgen voor een betere productiviteit, lagere operationele risico’s en voorspellend onderhoud.

Siemens Digital Industries Software en SAS willen zowel nieuwe als bestaande klanten voorzien van de technologie. Door streaming analyses behoort bijna real-time geïntegreerde AI voor IoT-randapparatuur tot de mogelijkheden. Verwacht wordt dat de oplossingen later dit jaar verkrijgbaar zijn.