‘Internet of Things in opkomst bij zorginstellingen’

Zorginstellingen maken steeds meer gebruik van Internet of Things (IoT). In Amerika ligt het percentage al op 60 procent, stelt IoT-expert Evalan. De technologie wordt gebruikt om onder meer bloeddruk, hersenactiviteit en lichaamstemperatuur te meten.

Het is belangrijk dat organisaties de mogelijkheden onderzoeken, schrijft Evalan in het whitepaper ‘Impacting health, safety and performance with IoT-based biometrics’. Consumenten gebruiken biometrie al langer, bijvoorbeeld horloges met activity tracker.

Evalan wijst erop dat innovatieve technologieën zoals data mining, live tracking en machine learning van grote waarde kunnen zijn in de zorg. Het biedt ook mogelijkheden voor sporters die hun gezondheid kunnen monitoren om prestaties te verbeteren. Verder komt de technologie van pas bij het meten van bloeddruk en lichaamstemperatuur van mensen met fysiek zware beroepen zoals militairen en brandweermannen. Zo kan tijdig worden ingegrepen waardoor zij letsel kunnen voorkomen.

Biometrie en Internet of Medical Things (IoMT) biedt zorgorganisaties de kans om zich te onderscheiden. “Ze kunnen daardoor klanten, werknemers en patiënten beter verzorgen en beschermen,” betoogt CEO Henk Schwietert van Evalan. “IoMT verandert de traditionele vormen van sport, werk en zorg en het zal ook bestaande verdienmodellen overhoopgooien. Om een IoMT-project te laten slagen is een intensieve samenwerking tussen zorgprofessionals en mensen met IoT-kennis van groot belang.”

In het whitepaper is de visie van Evalan te lezen over het verzilveren van de kansen die het IoMT biedt. Het paper is gratis te downloaden via https://evalan.com/download-white-paper/.