Q-loud gaat IoT-platform OceanConnect van Huawei in Europa exploiteren

Huawei heeft Q-loud aangewezen als Europees exploitant van het IoT-platform OceanConnect. De twee bedrijven hebben een overeenkomst getekend op de Hannover Messe. Q-loud is een dochteronderneming van het Duitse telecombedrijf QSC. 

Q-loud beheert mobiele verbindingen waaronder LTE, NB-IoT en het toekomstige 5G. Het bedrijf gaat OceanConnect inzetten als universeel NB IoT-platform. Het systeem moet connectiviteit, functionaliteit en conditie van apparaten continu bewaken om fouten in een vroeg stadium op te sporen. Het OceanConnect-platform zal in Duitse datacentra draaien.

München Airport is een van de eerste gebruikers. De luchthaven wil tijdens een proefproject elektriciteitsmeters controleren in slecht toegankelijke omgevingen. Doel is het energieverbruik omlaag te brengen. De gegevens worden doorgegeven aan OceanConnect via NB-IoT.

Q-loud is voortgekomen uit het Duitse technologiebedrijf QSC dat het MKB helpt te digitaliseren. Het bedrijf heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van cloud, IoT, telecom en colocatie.