NetApp versnelt toegang tot kritieke bedrijfsdata met Intel Optane DC

NetApp introduceert technologie waarmee bedrijven meer uit hun bestaande data kunnen halen. NetApp Memory Accelerated Data (MAX Data) kan werken in combinatie met Intel Optane DC persistent memory. 

Organisaties werken met ongekend grote hoeveelheden data. Het is niet altijd makkelijk om daar de vruchten van te plukken. Nieuwe toepassingen, zoals artificial intelligence (AI), machine learning (ML), deep learning, realtime analytics en Internet of Things (IoT), hebben veel geheugen en enorme datasets nodig.

NetApp belooft klanten met een nieuwe geheugenlaag te kunnen helpen hun data in te zetten zonder dat ze kritische applicaties opnieuw moeten inrichten. MAX Data levert bedrijven hulpmiddelen om waarde te halen uit grote datasets.

Door NetApp MAX Data te combineren met Intel Optane DC kunnen bedrijven alle verbindingen binnen de organisatie versnellen voor applicaties als Oracle en MongoDB. Een Data Fabric-strategie die edge, core en cloud omvat behoort tot de mogelijkheden. Het gaat om de eerste enterprise storage-oplossing die gebruikmaakt van Intel Optane DC persistent memory in servers voor persistente data. Dit biedt betaalbare, flashachtige capaciteit met een lage latency, zonder dat herschrijven van applicatiecode nodig is.